Lekkasjer i forbindelse med høytrykkrens

Som ledd i arbeidet med å fornye rørene i borettslaget ble styret gjort oppmerksom på at rørene fra kjøkken og videre nedover i leilighetene var svært tilgriset av fettavleiringer. Avleiringene var så omfattende at det ikke var mulig å inspisere kvaliteten på rørene.
Styret besluttet derfor å gjennomføre spyling i forkant av rørfornying fra kjøkken og ned mot bunnledning i samtlige enheter. I løpet av 02.10 og 03.10 har vi blitt gjort oppmerksomme på fire lekkasjer som følge av gjennomrustede rør. Pga. av dette har Styret i samråd med prosjektleder fra TOBB valgt å stanse spyling av rørene fra kjøkken og ned. Spylingen fra kjeller og ned i bunnledning fortsetter i utgangspunktet som planlagt.
For de skader som er oppstått tar Borettslaget på seg kostnadene ved å tette rørene der det har oppstått lekkasje, samt utbedring av følgeskader.

Styret ønsker samtidig å påminne andelseiere om deres vedlikeholdsplikt. Det er andelseiers ansvar at rørene i leiligheten er vedlikeholdt.

Styret vil komme tilbake med mer informasjon når vi har fått full oversikt over situasjonen. Følg med på nyheter og prosjektsider her på hjemmesidene.

 

Korreksjon/endring framdriftsplan rørfornying

Tilbakemelding fra prosjektleder og utførende firma etter jobben de første ukene har vist at vi har høy kompleksitet i rørsystemet vårt, og stor variasjon i tilgang på avløpsrør. Pga. kompleksiteten i rørfornyingen i vårt borettslag påvirkes den generelle slakken i prosjektet. For å fjerne risiko for arbeider tett på jul ble det lagt inn avslutning arbeider i uke 49. I tillegg er fornying av utvendige strekker med avløpsrør lagt inn i planen, og blir lagt inn på slutten av prosjektet. Mer info om selve fornyingen utendørs kommer når arbeidene nærmer seg. Ikke alle vil bli påvirket av disse arbeidene.
I sum betyr det at alle enheter satt opp etter jul er forskjøvet med én uke eller mer, avhengig av hvordan de er plassert i forhold til ferier og pauser i arbeidene. I tillegg er prosjektperioden forlenget noe med arbeidene på utvendige strekker.

Vi understreker at framdriftsplanen kan endres fortløpende, spesielt lengre fram i tid.